perjantai 10. tammikuuta 2014

Kutistetaan

Jälleen yksi joululahja meidän tonttupajasta. Törmäsin tähän muutama vuosi sitten jossain blogissa (en yhtään  muista missä) ja on kyllä niiiiiiin kätevä. Kutistemuovi. Meillä tehtiin kutistemuovista lahjaksi kaulakoruja, avaimenperiä ja tuli yksi rintakorukin väsättyä. Aikoinaan myös isänpäiväna tehtiin iskälle tästä lahja. 

Tänä jouluna väsättiin facebook peukku avaimenperiä, bluesin avaimenperä, äidilleni tuli rintakoru ja siskontytöille höyhen kaulakoruja. Itsellenikin tuli vähän jotain väsäiltyä kun tein paljon kokeiluja miten mikäkin onnistuu. Kutistemuovia löytyy Sinellistä, sekä Helsingistä Hobby pointista (minusta hobby pointin muovit olivat vähän parempia, mutta makukysymys tämäkin). Muoveja saa myös eri väreissä (hobby pointissa parempi valikoima), itse käytin valkoista, mustaa ja kirkasta.

Kutistemuovi toimii siten, että leikataan haluama muoto muovista, muoviin voi myös piirtää/värittää. Ja muovinpala laitetaan uuniin 150-160 asteeseen n.2min (tai kunnes muovi on palautunut alkuperäiseen muotoonsa), uunissa muovipala kutistuu n.45-50% sekä paksuuntuu. Itse laitoin vielä puuväreilläväritettyihin lopuksi lakan päälle, jotta värit eivät leviä. Kannattaa myös laittaa reiät ennen uuniin laittoa jos haluaa teoksen johonkin roikkumaan. Uunin jälkeen se ei enää onnistu. Reittäjällä saa reiät helposti tehtyä.

Helppoa ja hauskaa! Tätä myös kiva tehdä lasten kanssa, meidän tytöt piirsivät muovinpalaan, pala kutistettiin ja siitä tehtiin avaimenperä iskälle ja ukille isänpäivänä. Kutistemuovin käytössä vain mielikuvitus on rajana. Pahoittelen huonoja kuvia ja kuvakulmia, yön pimeinä tunteina väsyneenä napsittu kuvia..
2 kommenttia:

  1. Nuo on kyllä kivan näköisiä. :) Muutamassa blogissa olen ihastellut aiemminkin, vaan en vielä itse ole uskaltanut kokeilla. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla :) Kivaa oli tehdä ja kokeilla erilaisia jutskia.. Monenlaista tuosta kutistemuovista saa kyllä aikaiseksi..

      Poista